Vitorlás csapatépítés a Balatonon

Balatonon, hajós vitorlás csapatépítés – ez a mi specialitásunk. A legnagyobb balatoni hajóktól a legkisebb vitorlásig, személyszállító motorcsónakjainkig és mindenig ami úszik és kevésbé úszik, felszerelések bevonásával szervezzük csapatépítéseinket és outdoor programjainkat. Egy vitorlás csapatépítés a Balatonon, Siófokon ideális választás kis- és nagyvállalatoknak egyaránt, 9-től akár 500 fő részére kerül megvalósításra a számukra tökéletes csapatépítő tréning. Siófoki indulás mellett a magyar tenger szinte valamennyi helyszínéről, kikötőjéből tudunk indulni. Csapatépítéseinken Balatonfüreden, Tihany, Balatonkenese vagy Alsóőrs kikötőiből is könnyen beszállítjuk a csapatokat.

Vitorlás csapatépítőnk az egyik legkedveltebb és leggyakoribb team building programunk, ahol változatos és egyedi feladatainkat a megrendelők létszáma, összetétele és igényei szerint állítjuk össze. Két alapcsomag közül választhatnak vendégeink, de az egyes csomagok feladatait rugalmasan is tudjuk kombinálni, az első és legfontosabb szabályunk, hogy a vendégek mindig érezzék jól magukat!:)

Kapitány vitorlás csapatépítés csomag

Forgatókönyv: A jelenlévőket a fedélzetre érkezés után egyenlő létszámú csapatokra osztjuk, akik különböző színű karszalagokat, igény esetén egyen pólókat kapnak. A csapatok elosztása után képzett trénerek segítéségével megkezdődnek a tényleges feladatok a hajón – 50 fő feletti létszám esetén a hajókon – ahol forgószínpadszerű váltásban mennek körbe az egyes helyszíneken a csapatok. A feladatok szórakoztatóak és változatosak, amiknek elvégzésére intelligenciára, ügyességre, és néhány esetben még egy kis bátorságra is szükség van. Minden feladat során pontozásra kerülnek a csapatok a teljesítményük tükrében, végül pedig értelemszerűen az a csapat lesz győztes, aki a legtöbb pontot gyűjtötte. Az első helyen végző csapatok a győzelem mámorán kívül ajándékokban is részesülnek.

Legkedveltebb Vitorlás csapatépítés feladataink hajóinkon:

 • Árbocmászás
 • Navigálás, kormányzás
 • Csomózás
 • Kalóz induló
 • Kalóz roulette
 • Célba lövés airsoft puskákkal

Szükséges idő: minimum 2 óra

Vitorlás csapatépítés részvételi díj: 7.000 Ft/fő

Motorcsónakos száguldással a feladatok kiegészítése lehetséges és erősen ajánlott, garantált élmény.

Csapatepito-ponton

Vitorlás csapatépítés feladatok ismertetése:

Balaton-ismeret kvíz:

Az alábbi feladat személyesen a hajó kapitányának vezetésével kerül lebonyolításra. Több, mint 30 éves balatoni hajózási múlttal, és igazi showman vénákkal megáldott kapitányunk olyan hangulatot teremt a 10+1 kérdésből álló kvíz alatt, mintha egy TV műsorban szerepelnének a jelenlévők.

Cél –> Asszertív kommunikáció elérése

Navigálás, kormányzás:

A feladat első része a navigálás, a kapitány által kijelölt balatoni települések irányának meghatározása. Ezután a csapat által választott kapitány helyettesek kormányázásával, a hajó helyes irányba állítása után tekinthető elvégzettnek a feladat.

Cél –> Együttműködési és kommunikációs készségek fejlesztése

Árbocmászás:

Igaz a feladata neve arra utal, de tényleges mászás nélkül teljesíthető. Egy csapattag egy biztosított tartó ruházatot vesz fel, majd a csapat többi tagja felhúzza őt az árbockosárba. Ahány csapattag vállalkozik a némi bátorságot igénylő kihívásra, annyi pontot szereznek összesen.

Cél –> Bizalom erősítése, gátlások leküzdése

Csomózás:

Az alábbi feladat teljesítéséhez egy kis ügyesség, és fokozott figyelem is szükséges. A hajó elsőtisztje összesen hat féle népszerű és hatásos csomózási technikát mutat be, amit némi gyakorlás után a résztvevőknek is el kell sajátítani, ha maximális pontszámot szeretnének.

Cél –> Koncentráció és önbizalom növelése

Kalóz induló:

Egy kalóz dal vagy vers megírása mindig előhozza a kreativitást a csapattagokból, főleg ha bele kell szőni az alkotásba 10 olyan fogalmat, ami a munkáltatóhoz kapcsolódik. A tréning végén kerülnek előadásra a szerzemények, melyek kiváló hangulata megkoronázza a programot.

Cél –> Kreativitás felszínre hozása

Kalóz roulette:

A feladatot leginkább új munkatársak érkezése esetén építjük bele a programba. Minden csapattag elmond magáról három személyes dolgot, amit az új munkatársnak végül vissza kell mondani. Mielőtt bele kezdne egy tálca felespohár kerül elé három vízzel és három pálinkával. Rossz válasz esetén választ egy poharat, amiből innia kell.

Cél –> az új munkatársak szocializációja

Célba lövés airsoft puskákkal:

Ez a feladat pontosan az, aminek hangzik, airsoft puskával kell lufikat kilőni. A csapatnak 10 lufit kell időre felfújni, megkötni, a vízbe dobni, és egy választott mesterlövésznek kilőni. A lufik és a golyók természetbarát, néhány mp alatt vízben lebomló anyagból vannak, s miután lejárt az idő, fakultatív mindenki kipróbálhatja a lövést.

Cél –> csapatmunka elősegítése, gátlások feloldása

Admirális – vitorlás csapatépítés:

Választható feladatok a teljesség igénye nélkül hajóinkon:

 • Matrózbüntetés
 • Evakuálás
 • Vízalatti scooter verseny
 • Cápa vadászat
 • Mentőmellény show

Szükséges idő: minimum 2 óra

Vitorlás csapatépítés részvételi díj: 12.000 Ft/fő

A feladatok jelen esetben is rugalmasan alakíthatók és kombinálhatók a résztvevők száma és a programra szánt idő alapján.

Motorcsónakos száguldással a feladatok kiegészítése itt is, mint minden esetben lehetséges és erősen ajánlott, garantált élmény.

Csapatepites-arboc

Vitorlás csapatépítés feladatok ismertetése:

Matrózbüntetés:

Egy régi szokás volt a tengeren, hogy büntetésből a renitens matrózt áthúzták a hajó alatt. A feladat ennek a meglehetősen szigorú büntetésnek a szimulációja, de természetesen nem a résztvevőkkel, hanem élethű bábukkal helyettesítve.

Cél –> Problémamegoldó készségek fejlesztése

Evakuálás:

A süllyedő hajó szimulációjának a során a csapattagoknak egy mentőcsónakban kell elhagyni a hajót, hogy menedékre leljenek egy mentőkapszulában. A feladat nagyobb kihívássá és szórakoztatóbbá tétele érdekében az evezők helyett, seprűk állnak a rendelkezésükre a résztvevőknek.

Cél –> Stresszhelyzetek kezelése, gyors döntéshozatal, csapatmunka javítása

Vízalatti scooter verseny:

Magyarországon még kevésbé elterjedtek, de annál szórakoztatóbb eszközök a vízi scooterek, melyeket többnyire búvárok használnak vízalatti közlekedéshez. A csapatok különböző vízi sorversenyekkel döntik el ki szerzi a több pontot.

Cél –> Versenyhelyzetben helytállás, önfeledt szórakozás

Mentőmellény show:

A hajó fedélzetén elhelyezett mentőmellények felvétele után a játékosoknak a hajó egyik oldalán a vízbe kell ugraniuk, a hajót megkerülve a másik oldalon vissza a fedélzetre. Az összes csapattagnak meg kell tennie ezt a távot, de a hajóra a feljutáshoz létrát nem, csak egymást lehet használni, így valakinek mindig célszerű a hajón maradni. Nem árt igyekezni, a feladat időre megy.

Cél –> Csapatmunka javítása, gyors döntéshozatal

Vitorlás csapatépítések minden kikötőből, hajóink várják Önöket!

Rendezvényszervőink elérhetősége:

E-mail: rendezveny@sunlake.hu

Tel.: +36/30 5424 222

Ez is érdekelhet