Gyakori kérdések és válaszok
Honnan indulnak a vitorlások?

Az indulás a siófoki vitorlás kikötőből történik, a Stefánia vitorlás kikötőből (Vitorlás utca 8. kék daru).

Van lehetőség más kikötőbe is kérni az indulást?

Természetesen igen. Két órás vagy fél napos vitorlázás esetén felár ellenében tudjuk ezt az opciót biztosítani. Egész napos vitorlázás esetében felár ellenében vagy a vitorlázás időtartamának csökkenése mellett tudjuk biztosítani.

Miért van ez? Alap esetben Siófokról indulnak vitorlásaink. Ahhoz, hogy más kikötőkből induljanak, kapitányainknak az indulás előtt Siófokról kell eljutni a kívánt indulási állomásra. Ez minimum 2 órát vesz igénybe a célállomástól függően.

A vitorlázás során lehet-e fürödni a Balatonban?

Természetesen, amennyiben tudnak úszni és ezt saját felelősségre teszik, továbbá hogy, megfelelőnek találják-e az aktuális időjárási viszonyokat egy fürdőzéshez.

Rossz idő esetén áttehető-e a program más napra?

Amennyiben a vitorlás programjuk vitorlázásra alkalmatlan időjárásnak ítéli meg kapitányuk és ez miatt nem valósul meg, abban az esetben mindig tudunk új időpontot ajánlani Önnek.

Vitorlázásra alkalmatlan idő: 30 km/óra feletti szélben, szakadó esőben és 15 Celsius fok alatti hőmérséklet esetén javasoljuk a program elhalasztását.

Mennyi időre tudom bérelni a vitorlást?

Vitorlásainkat minimum 2 órára lehet bérelni. Maximum időkorlátot nem szabtunk meg, tehát több hétre is kibérelheti vitorlásainkat, ha azt szeretné.

Fontos tudnivaló! Vitorlásaink minden nap reggel 09:00- tól 20:00-ig bérelhetők. Tehát, ha egy napon belül szeretné bérelni hajóink egyikét, akkor ebben az időintervallumban gondolkodjon.

Ki lehet kötni más kikötőkben? Van Bahart matrica a vitorlásokon?

Igen és igen. Összes vitorlásunk rendelkezik Bahart matricával. Csak a vitorlás bérlés időtartamától függ, hogy meddig jutnak el és így melyik kikötőben kötnek ki.

Hozhatjuk magunkkal a kisállatunkat?

Kutyák, macskák és egyéb házi kedvencek nem vihetők fel vitorlásainkra, de egy bizonyos termetig munkatársaink szívesen vigyáznak rájuk az irodánkban vagy a kikötőben a vitorlázás idejére. Ezzel kapcsolatban kérjük, minden esetben egyeztessen előre velünk. Kistestű kutyus felvitelére, előzetes megbeszélés alapján lehet esély.

Kisbabát, csecsemőt vihetünk magunkkal vitorlázni?

3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott a vitorlázás, a kapitányaink nem tudják értük vállalni a felelősséget, így arra szeretnénk kérni kedves utasainkat, hogy próbáljanak meg a vitorlázás idejére találni valakit, aki vigyáz a kicsire.

Miben érkezzünk? Milyen ruhát vegyünk fel a vitorlázás idejére?

Nincs megkötés, mindig az évszaknak, időjárásnak megfelelően öltözzenek. Amennyiben megtehetik, fehér talpú cipőben érkezzenek. A fekete vagy színes talpú cipő nehezen letakarítható nyomot hagy a vitorlásokon.

Van mentőmellény a hajókon?

Minden vitorlásunk alap felszereltségéhez hozzátartoznak a mentőmellények. Felnőttek és 6-14 éves gyerekeknek megfelelő méretű mentőmellényeket tudunk biztosítani. Amennyiben pici gyermeknek szeretnének mentőmellényt, azt kérjük, maguknak biztosítsák a vitorlázás idejére.

 

Hozhatunk magunkkal ételt, italt?

Természetesen igen. Amennyiben nem szeretne plusz terhet hordozni magával, vitorlásainkon különböző italaink behűtve várják Önt. Italcsomag ajánlatainkat az alábbi linken tekintheti meg.

Italcsomag ajánlatok

Előleget kell utalnunk?

Vitorlásaink bérlése esetén mindig szükséges előleget utalniuk. Ez általában a teljes összeg 50 %-a és amolyan foglalónak tekinthető. A foglalásukat az előleg beérkezése után tudjuk véglegesíteni.

Amennyiben Önnek kényelmesebb a teljes összeget is elutalhatja.

Hova utalhatom az előleget?

Munkatársunk az időpont egyeztetés során elküldi Önnek ezt az információt.

Rossz idő esetén visszajár az előleg?

Amennyiben Önhibájukon kívül hiúsul meg a vitorlázás, valamint nem találunk új időpontot abban az esetben visszautaljuk Önöknek a foglaló összegét.

Mennyibe kerül egy vitorlás bérlése?

Ez változó, több tényező is alakítja az árainkat. Ezek a tényezők a következők.

Szezon: A bérlés dátuma mindig egy szezonra tehető. Megkülönböztetünk elő, utó, fő és kiemelt szezont, hányan érkeznek a programra, amelyek befolyásolják az árainkat.

Időtartam: Vitorlásaink bérelhető 2,3,4,8 órára egy napon belül vagy akár több napra hétre is. Az ár a bérlés időtartamával egyenes arányban növekszik.

Érkezők száma: Minimum 2 főtől maximum 12-főig bérelhetőek vitorlásaink.

Vitorlás típusa: Több vitorlásból álló flottánk tartalmaz prémium minőségű vitorlásokat is, amelyek bérleti díja magasabb.

Hajóbérleti díjak

Hajóvezető nélkül is bérelhetőek a vitorlásaik?

Igen, a megfelelő hajóvezetői engedély birtokában.

Hajóvezetőt tudnak biztosítani a vitorlás bérlés során?

Igen, minden esetben. Kivéve, ha Önök rendelkeznek hajóvezetői engedéllyel, mert akkor skipper nélkül is bérelhetik a vitorlásainkat.

 

Meddig érjük el Önöket? Hol kereshetjük Önöket?

Az iroda a Fő utca 45. cím alatt található. Minden nap 9-18 óra között nyitva tartunk, addig el is érnek minket.

Van lehetőség pezsgőzésre?

Természetesen, igen. Igény esetén behűtött pezsgővel szolgálunk illetve egyéb italcsomagokat is kínálunk. Italcsomag ajánlatainkat az alábbi linken tekintheti meg.

Italcsomag ajánlatok

Már lefoglalt időpontot lehet módosítani?

Igen, legkésőbb indulásuk előtt 72 órával módosítható. Arra szeretnénk kérni Önöket, hogy törekedjenek olyan időpontot lefoglalni, amikor szinte biztosan igénybe is tudják venni szolgáltatásunkat és csak a legvégső esetben módosítsák a már lefoglalt időpontokat.

 

Hogyan tudom lemondani a foglalásomat?

A foglalás lemondása a lefoglalt időpont előtt minimum 3 nappal kell, hogy megtörténjen. Ellenkező esetben a foglaló összegét nem áll módunkban visszafizeti.

Fontos továbbá, hogy megfelelő indokkal magyarázzák meg, hogy miért állnak el a foglalástól, ellenkező esetben nem áll módunkban visszafizetni a foglaló összegét.

Olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat

adatvedelmi_tajekoztatas