Siófok hajómenetrend
Facebook

Vitorlás tanfolyam

 

Kedvtelési célú belvízi vitorlás hajó vezetői vizsgára való felkészítő tanfolyam


Vitorlás oktatást és táborokat szervezünk a sportág és a vitorlás élet iránt érdeklődök számára. Az érdeklődök az elméleti oktatás mellett, felkészítést kapnak a vitorlás hajók vezetésének gyakorlati elsajátítására. A vitorlás vizsgához tartozó elméleti anyag elsajátítása - mint ahogy az általában szokott lenni - a tanulásra fordított idő kérdése. A képzés során tematikusan átadásra kerül a vitorlázás elmélet, az elméleti vizsgához szükséges minden ismeret. A fő hangsúly mégis a gyakorlaton van, a résztvevőnek rövid időn belül kell rutint szerezni a vizsgához szükséges alap műveletkehez. Az akreditált oktató legfontosabb feladata így is a 'papírszerzéshez' való felkészítés mellett egy használható hajókezelési tudás átadása, hiszen a vizsgázott kapitányok maguk felelnek a vízi járműért és a rajta tartózkodó személyekért.

A jelentkezők egy színes programsorozat résztvevőivé válnak, ahol megismerkedhetnek a kikötői-hajós élet szépségeivel, hangulatos vitorlás kirándulások résztvevőivé válnak, egyszóval bekapcsolódhatnak a nyári Siófok vérkeringésébe.

A vitorlás tanfolyamok hetes felbontásban szerveződnek májustól szeptemberig, 8-12 fős csoportokkal.

vitorlás oktatás

Cégünk a hat éves korosztálytól folytat oktatást minden hajózni vágyó fiú-lány, nő-férfi részére. Természetesen szigorúan figyelembe vesszük a gyermekek és a felnőttek eltérő igényeit ezért kétféle oktatást végzünk.

ooo

Az egyik féle a gyermekek oktatása 6-16 éves kor között. Az ő képzésük a nyári szünetben, táborokban történik optimiszt, kadett, kalóz vitorlás csónakokkal. Természetesen minden biztonságos, ellenőrzött körülmények között történik (pl: mentőmellények, kísérő motoros) Siófok legbiztonságosabb és legszebb vízterületén. Erről bővebben a vitorlastabor.atw.hu weboldalon.

ooo

A másik oktatási rendszer a felnőttképzés, amelyen mindenki részt vehet, aki az előbbiből már kiöregedett. A felnőttképzés B-21, B-24, B-25, CNSO típusú vitorlás- és Flipper 510 típusú motoros hajókkal történik.

  • Vitorlás és kisgéphajó-vezetői tanfolyamaink a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott, akkreditált tanfolyamok.
  • A tanfolyamainkon megszerezhető hajóvezetői engedély nemzetközi minősítésű, (sport- és kedvtelési célú kishajó vezető) amely érvényes Európa belvizeire  motoros- és vitorlás kishajókra.

 

Az oktatás során kiemelt figyelmet fordítunk a gyakorlati képzésre, valamint a Hajózási Szabályzat ismeretére, de kimerítő tudást adunk át minden más témakörben is. Célunk nem csak az, hogy a képzésen résztvevők sikeres vizsgát tegyenek, hanem valós és hasznos tudásra tegyenek szert, amely birtokában megbirkóznak bármilyen kihívással, amivel hajózás során találkozni lehet.

 

 

Céljaink elérése érdekében hajlandóak vagyunk különórákat biztosítani azon hallgatóink részére akik nem bíznak tudásukban eléggé, vagy azon keveseknek, aki nem teljesítettek sikeres vizsgát.

 

·    A sikeres vizsgázók számára kedvezménnyel adunk bérbe vitorláshajót a Balatonon.

 

·    Kedvezményes felkészítést biztosítunk a hajózási szezon elején minden korábbi tanulónknak, hogy a nyáron nagyobb biztonsággal szállhasson vízre. ( Természetesen előzetes egyeztetés szükséges.)

 

·    Hajóbérlés lehetősége mindenkinek, aki rendelkezik képesítéssel, de nincs hajója.


vitorlás iskola


A 2012. évi vitorlás tanfolyamok időpontjai az év elején várhatóak.


 

Vitorlás tanfolyam árak és vizsga költségekTanfolyam Tanfolyam díja Vizsga díja Összesen
Vitorlás és Kisgéphajó 105.000 Ft 78.000 Ft 183.000 Ft
Vitorlás 80.000 Ft 60.000 Ft 140.000 Ft
Kisgéphajó 50.000Ft 53.000 Ft 103.000 Ft


Gyerektábor árak: 25.000 Ft 5 nap ebéddel; 27.000 Ft öt nap reggelivel ebéddel; 58.000 Ft öt nap szállással napi 3-szori étkezéssel.

Jelentkezés:

 

Csoportos jelentkezés esetén kedvezményt biztosítunk!

vitorlás tanfolyam

 

 

Amiről jó tudni:

A tanfolyami díj tartalmazza: tananyagot, oktatókat, oktató hajókat, elméleti és gyakorlati felkészítést(mindent ami a tanuláshoz és a sikeres vizsgához kellhet). Szervezzük a vizsgára jelentkezést, vizsgaidőpontokat.

 A tanfolyamokhoz tartozó vizsganapokat, csak a vizsga előtt 20 nappal, hiánytalanul kitöltött "Vizsga Jelentkezési Lap" leadása esetén tudjuk biztosítani.

 

Minden jelentkezővel szívesen elbeszélgetünk személyesen is, bemutatjuk hajóinkat és megismerheti az oktatókat.

 

És végül egy jó tanács:  Egy vitorlás tanfolyam során mindent megtanítunk, bemutatunk ami szükséges lehet a vizsgán és később önálló hajózáskor. Ennek ellenére soha senki ne gondolja azt, egy-két hetes tanfolyam után olyan hajóssá válik, aki bármilyen körülmény ( pl.: hirtelen támadó vihar) mellett megállja a helyét. Ezt egyetlen tanfolyam sem garantálhatja felelősségteljesen. Mi csak egy jó-erős alapot adunk, amire sok gyakorlással megfelelő tudást lehet építeni.


Tantárgy

Óraszám

Megjegyzés


Hajózási szabályzat

20

 


Hajóvezetéstan

10

 


Hajózási földrajz, vízrajz, meterológia  I.szint

6

 


Hajóelmélet, hajók szerkezete, és építése, hajógéptan

6

 


Elsősegélynyújtás, környezet-és tűzvédelmi ismeretek, vízből mentés

4

 


Vitorlázás elmélete

10

Vitorlás vizsgához


Gyakorlati oktatás

20

 


Házi vizsga

4

A jóváhagyott vizsgakérdések gyakorlása, hajóvezetés


Tanórák összesen:

80

 
A tananyag:

  • Nemes Anikó: Hajózás című, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által NKH 74/20/2007. számon jóváhagyott könyve

           Ára: 12.000,-Ft 

·        Hajózási szabályzat (jelenleg hatályos összeállításban) Ára: 3.000,-  Ft

A tananyag vállalkozásunknál, mint a tananyag szerződött terjesztőjénél  beszerezhető!

Gyakorlat:

  • a siófoki kikötő előtti vízterület,
  • a kisgépgéphajó oktatás a Sió-csatornán

 

Oktatók: gyakorlattal és oktatási engedéllyel rendelkező kishajó vezetők 


Vitorlás tanfolyam időpontok:Elméleti Gyakorlati Vizsga
1. Március 22.-24. Március 29.-31. Április 9.
2.
Április 19.-21.
Április 26.-28. Május 14.
3. Május 10.-12. Május 17.-19. Május 21.
4. Szeptember 13.-15. Szeptember 20.-22. Október 15.
5. Október 4.-6. Október 11.-13. Október 15.

Együttműködő partnerünk: Yacht-sail.hu csapata


webkamera
vitorlás yacht nyaraló bérlés
WEBDESIGN: ONOFFICE.HU
Hajózási és Idegenforgalmi Szolgáltató Kft. | Tel.: +36 30 5424 208 | 8600 Siófok Kõrösi Csoma Sándor u. 7.
Copyright © 2002 T Flotta Kft.

A T Flotta rendezvényszervezés mellett hajóbérléssel, sétahajózással, hajókirándulások, csapatépítések, vitorlás tanfolyamok és céges rendezvények szervezésével foglalkozik Siófokon és Balatonon.